Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Boksers op weg naar Olympisch kwalificatietoernooi

Boksers op weg naar Olympisch kwalificatietoernooi

RoadToRio

Cheer!

ARNHEM - De Nederlandse boksers bereiden zich voor op het Olympisch kwalificatietoernooi dat van 8 tot en met 17 april wordt gehouden in Samsun (Turkije). Naar verwachting gaan er 6 leden van de selectie naar het OKT. Peter Mullenberg, Enrico LaCruz, Max van der Pas en Roy Korving bij de mannen en Alicia Holsken en Nouchka Fontijn bij de vrouwen. Een ongekend grote delegatie onder leiding van bondscoach Hennie van Bemmel en coach Abdul Fkiri.

 

Deel dit artikel op social media

Peter Müllenberg verzekerde zich afgelopen zaterdag van een extra kwalificatie-moment door in Casablanca mee te boksen met het team van Marokko. Hij versloeg daar de Franse kampioen Mamadou met een unanieme score over 5 ronden van 3 minuten. Alle juryleden zagen hem als winnaar met een score van 50-45. Met deze deelname voldoet hij aan de voorwaarde om deel te mogen nemen aan het APB/WSB-kwalificatietoernooi van 13 tot en met 22 mei 2016.

De andere leden van de selectie zijn maandag aangekomen in Halle. Enrico LaCruz bokst morgen tegen de Duitse kampioen 2014 en nummer 2 van het Duitse kampioenschap in 2015 Athe Gaski.

Max van der Pas bokst woensdagavond tegen de Mongoolse kampioen Shinebayar, terwijl Roy Korving het dezelfde avond opneemt tegen de sterke pool en winnaar van het zilver tijdens het laatste EK, Jakubowski.

Nouchka Fontijn en Alicia Holsken hebben onlangs deelgenomen aan het sterk bezette toernooi in Strandja. Eerstgenoemde won het toernooi met overmacht en werd uitgeroepen tot bokser van het toernooi.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Max, Nouchka, Enrico, Roy, Peter, Abdul, Alicia en Hennie aan!