Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Blessure dwingt Hogenkamp tot rust, Fed Cup niet in gevaar

Blessure dwingt Hogenkamp tot rust, Fed Cup niet in gevaar

RoadToRio

Cheer!

AMERSFOORT - Richèl Hogenkamp komt de komende weken niet in actie door een blessure aan de linkerpols. Volgens de Gelderse tennisster komt haar deelname aan de halve finale van de Fed Cup tussen Nederland en Frankrijk (16-17 april) vooralsnog niet in gevaar.

Deel dit artikel op social media

Hogenkamp kreeg een aantal weken geleden bij een toernooi in Mexico last van het gewricht. "Terug in Nederland kreeg ik de keuze om het met rust te laten genezen of een injectie te nemen", legt ze uit. "Volgens de dokter herstel ik sneller met een injectie en heeft de ingreep geen consequenties voor de lange termijn. Ik hervat volgende week voorzichtig de training."

De naderende Fed Cup-ontmoeting speelt een belangrijke rol in het besluit van Hogenkamp om voor een injectie te kiezen. "Iedereen kijkt ernaar uit. Ik speel ook geen voorbereidingstoernooi voor de Fed Cup om eventuele risico's te vermijden."

De 23-jarige Hogenkamp speelde in februari een belangrijke rol in het gewonnen Fed Cup-duel van Nederland met Rusland. Ze zette Oranje toen op 2-0 door Svetlana Koeznetsova te verslaan na een marathonpartij van vier uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Richel aan!