Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Bankdrukster Tuinfort gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Bankdrukster Tuinfort gekwalificeerd voor Paralympische Spelen

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

ARNHEM – Bankdrukster Melaica Tuinfort is zeker van deelname aan de Paralympische Spelen in Rio. NOC*NSF heeft vandaag de voordracht voor kwalificatie vanuit sportbond KrachtsportNL gehonoreerd.

Deel dit artikel op social media

De 25-jarige Rotterdamse dankt de plaatsing voor de Spelen aan haar huidige vijfde plaats op de wereldranglijst. Het wordt voor Nederland de eerste deelname aan bankdrukken sinds de Paralympische Spelen van 2000 Sydney, toen Taqy Parnian een bronzen medaille won.

Tijdens de wedstrijden van The Hague Grand Prix heeft zwemmer Tim van Duuren voldaan aan de kwalificatie-eisen voor Rio. De 18-jarige Gouwenaar deed dat door op de 100 meter schoolslag (in de klasse SB8) een tijd van 1.17,66 te zwemmen. Van Duuren is de twintigste Nederlandse zwemmer die heeft voldaan aan de eisen voor kwalificatie. Na een interne selectie, wordt in april bekend welke zwemmers daadwerkelijk naar de Spelen zullen gaan.

- Bekijk hier wie er namens Nederland zijn gekwalificeerd voor de Paralympische Spelen in Rio

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Melaica aan!