Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemtoppers naar derde editie The Hague Grand Prix

Zwemtoppers naar derde editie The Hague Grand Prix

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG - De organisatie van The Hague Grand Prix is erin geslaagd nagenoeg alle Nederlandse topzwemmers naar het Hofbad te halen. Van vrijdag 26 t/m zondag 28 februari zwemmen in ieder geval Ranomi Kromowidjojo, Inge Dekker en Sebastiaan Verschuren hun races tijdens de derde editie van The Hague Grand Prix. Ook Joeri Verlinden en Marrit Steenbergen uit de KNZB selectie zijn van de partij.

Deel dit artikel op social media

In totaal hebben 600 zwemmers van 60 verenigingen uit negen Europese landen ingeschreven voor de KNZB Challenger wedstrijd met in totaal 2.675 starts. De zwemmers van de Nederlandse Paralympische ploeg van bondscoach Mark Faber jagen in Den Haag op Paralympische limieten voor de Spelen van Rio. The Hague Grand Prix is door de KNZB aangemerkt als een Paralympisch Kwalificatie Toernooi (PKT).

Den Haags grootste zwemevenement, georganiseerd door The Hague Swimming begint vrijdag 26 februari om 16.00 uur. De laatste finales zijn zondagmiddag vanaf 16.00 uur. Kaarten voor The Hague Grand Prix, vanaf 6 euro per sessie, zijn dagelijks verkrijgbaar aan de kassa van het Hofbad. Het Hofbad kent een capaciteit van 500 zitplaatsen. Meer info op www.thgp.nl.

Programma
Op vrijdagmiddag 26 februari start het programma om 16.00 uur met o.a. de 50 meter vrije slag en de 50 meter vlinderslag met Ranomi Kromowidjojo en Inge Dekker. De finales zijn dezelfde avond vanaf 19.00 uur. Zaterdag en zondag begint de dag al vroeg met de eerste series vanaf 9.00 uur met zowel voor de dames als de heren de 100, 200 en 400 meterafstanden op alle zwemonderdelen. In het weekend vangen de finales om 16.00 uur aan en sluit het programma om 19.00 uur.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ranomi, Inge, Marrit, Sebastiaan en Joeri aan!