Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwemmer Van Duuren voldoet aan Paralympische limiet voor Rio

Zwemmer Van Duuren voldoet aan Paralympische limiet voor Rio

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG – Paralympisch zwemmer Tim van Duuren heeft op de 100 meter schoolslag voldaan aan de kwalificatie-eis voor Rio 2016. De 18-jarige Gouwenaar klokte tijdens de The Hague Grand Prix 1:17.66, precies 0.02 seconden onder de gestelde limiet in zijn handicapklasse (SB8).

Deel dit artikel op social media

Met deze prestatie is Van Duuren de twintigste Nederlandse zwemmer die tot nu toe voldaan heeft aan de kwalficatie-eisen voor de Paralympische Spelen. Alle zwemmers hebben in april nog een kans om limieten te zwemmen tijdens de Swim Cup in Eindhoven. Bondscoach Mark Faber maakt na dat toernooi de definitieve selectie voor Rio 2016 bekend.

Nieuwe limiettijden

Naast Van Duuren zwommen vandaag nog twee zwemmers nieuwe limieten voor de Spelen in Rio de Janeiro. Thijs van Hofweegen deed dat op de 100 meter schoolslag en de 400 meter vrije slag (S6), Liesette Bruinsma op de 200 meter wisselslag (S11). Beide zwemmers hadden op andere afstanden eerder al limiettijden gezwommen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Tim aan!