Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zwaargewichten pakken brons in Parijs

Zwaargewichten pakken brons in Parijs

RoadToRio

Cheer!

Tessie Savelkouls (+78 kg) en Roy Meyer (+100 kg) hebben op de Grand Slam in Parijs brons veroverd.

Deel dit artikel op social media

Savelkouls verraste in haar openingspartij vriend en vijand door Olympisch kampioen Idalys Ortiz naar huis te sturen. De Cubaanse liep vanwege passiviteit tegen een beslissende straf op. In de tweede ronde rekende Savelkouls ook af met de Britse Sarah Adlington, waarna in de kwartfinale de Francaise Marine Erb te sterk bleek voor de judoka uit Nijmegen. In de herkansingsfinale had Savelkouls geen kind aan Svitlana Iaromka. De strijd om brons was daarna een formaliteit omdat haar Braziliaanse opponente Rochele Nunes met een knieblessure verstek moest laten gaan. Het brons in Parijs is de tweede Grand Slam-medaille voor Savelkouls, die goede zaken deed in het Olympisch kwalificatietraject.

Meyer legde dezelfde weg af voor een medaille. Nadat hij in de kwartfinale zijn meerdere had moeten erkennen in de Japanner Hisayoshi Harasawa plaatste hij zich met winst op Azer Ushangi Kokauri alsnog voor de strijd om het brons. Daarin trof de Brabander in Ryu Shichinohe opnieuw een Japanner. Meyer scoorde al snel een yuko, waarna hij de partij met tactisch judo tot een goed einde bracht. De publiekslieveling kreeg met zijn overwinningsdans het publiek nog op de banken.

Michael Korrel (-100 kg) viel net buiten de medailles. De Japanner Aaron Wolf was in de strijd om brons op ippon te sterk. Guusje Steenhuis (-78 kg) eindigde in Parijs op de zevende plaats. Nadat ze in de kwartfinale verloor van de Duitse Luise Malzahn was in de herkaningsfinale Natalie Powell uit Groot-Brittannië te sterk voor Steenhuis. Kim Polling (-70 kg) eindigde eveneens op de zevende plaats, maar de Groningse liet de herkansingsfinale uit voorzorg schieten. 

Voor Henk Grol (-100 kg), Marhinde Verkerk (-78 kg) Noël van 't End (-90 kg), Frank de Wit (-81 kg), Dax Biesbrouck (-90 kg) en Neal van de Kamer (-81 kg) zat het 'Tournoi de Paris' er in een vroeg stadium op. Van de Kamer baarde nog wel opzien door Avtandili Tchrikishvili tot het uiterste te dwingen. In derde ronde had de als eerste geplaatste Georgiër een golden score nodig om Van de Kamer uit te schakelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Guusje, Kim, Michael, Henk, Roy, Tessie, Marhinde, Frank en Neal aan!