Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zesde plaats voor skiester Jochemsen op reuzenslalom

Zesde plaats voor skiester Jochemsen op reuzenslalom

Paralympisch EK en WK

Cheer!

ASPEN – Paralympisch alpineskiester Anna Jochemsen is afgelopen nacht (Nederlandse tijd) zesde geworden tijdens de tweede reuzenslalom van de wereldbekerfinale in het Amerikaanse Aspen. De 31-jarige Jochemsen wist daarmee haar prestatie van een dag eerder niet te verbeteren. Tijdens de eerste reuzenslalom werd ze nog vijfde.

Deel dit artikel op social media

Met een vijfde plaats in de eerste run mocht Jochemsen nog omhoog kijken en hopen op een podiumplaats. In de tweede omgang moest ze echter genoegen nemen met plaats zeven. In het eindklassement bleek dat goed voor de zesde plaats. De overwinning ging net als een dag eerder naar de Française Marie Bochet, die de Roemeense Laura Valeanu en Alana Ramsay uit Canada achter zich liet.


Val
Zitskiër Jeroen Kampschreur kwam ten val in de eerste run en mocht daardoor in de tweede run niet meer starten. Vannacht wordt de finale van de IPC World Cup vervolgd met de slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!