Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Zeilers hebben zicht op medalrace WK 49er-FX en WK Nacra17

Zeilers hebben zicht op medalrace WK 49er-FX en WK Nacra17

RoadToRio

Cheer!

CLEARWATER - Met nog twee dagen te gaan bij het WK 49-erFX staan Annemiek Bekkering en Annette Duetz van de Delta Lloyd Talentploeg op de 6e plaats in het algemeen klassement. Nina Keijzer en Claire Blom stijgen naar een 17e plek. Bij het WK Nacra17, ook in Clearwater (FL), staan de Team Delta Lloyd-zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning op een 13e plaats in het klassement.

In de Nacra17-klasse wordt zaterdag duidelijk welke teams op zondag de medalrace (beste tien) mogen varen. In de 49er-FX worden zondag eerst nog de resterende gold fleet-races gevaren, en aansluitend, vanaf 21.00 uur NL-tijd, de medalrace.
Bekkering en Duetz - 49er-FX
Bekkering en Duetz varen de hele week al bovenin mee en deden ook op vrijdag goede zaken met een 2e en twee 7e plekken. Het duo is dan ook tevreden, maar er had meer in gezeten. Bekkering: "Het was supermooi zeilweer vandaag, het was ietsje warmer en er was wat meer wind. We voeren goed maar de resultaten waren net niet helemaal wat we hadden verwacht. In de laatste twee wedstrijden hadden we last van zeewier aan het zwaard en roer. We hebben het er tijdens de races twee keer moeten afhalen. In de laatste race zelfs direct na de start, wat het best wel lastig maakte. Maar we zijn blij met hoe we varen. Zaterdag is de eerste dag van de gold-fleet dus dan gaat het harder met de punten."

Keijzer en Blom - 49er-FX
Met  een 7e, 11e en 10e notering stijgen Nina Keijzer en Claire Blom vrijdag een plek. Het duo, uitkomend voor Team Magic Marine, staat nu op de 17e plek in het algemeen klassement.

Mulder en De Koning - Nacra17
Mandy Mulder en Coen de Koning staan in de Nacra17-klasse op een 13e plek in het klassement. Het duo liet weten: "Helaas hadden we de snelheid niet vrijdag. We staan nu dertiende. Nog één dag om de medalrace met de beste tien te halen. Dus we moeten alles geven zaterdag!"

49er-FX races live te volgen
Op zaterdag 13 en zondag 14 februari vanaf 17.45 uur (Nederlandse tijd) zijn de 49er-FX gold fleet-wedstrijden live te volgen via het YouTube kanaal van de 49er-klasse. Op zondag kan hier vanaf 21.00 uur ook de beslissende medalrace gevolgd worden.

Stand 49er-FX
1. Maloney & Meech, NZL, 24 pnt.
2. Jurczok & Lorenz, GER, 27 pnt.
3. Grael & Kunze, BRA, 28 pnt.
6. Bekkering & Duetz, NED, 36 pnt.
10. Ericson & Klinga, SWE, 45 pnt.
17. Keijzer & Blom, NED, 61 pnt.

Stand Nacra17
1. Besson & Riou, FRA, 33 pnt.
2. Waterhouse & Darmanin, AUS, 70 pnt.
3. Bissaro & Sicouri, ITA, 86 pnt.
10. Echavarri & Pacheco, ESP, 133 pnt.
13. Mulder & De Koning, NED, 143 pnt.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Annemiek, Annette, Claire, Nina, Coen en Mandy aan!