Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wüst houdt trots gevoel over aan zilver op 3000 meter

Wüst houdt trots gevoel over aan zilver op 3000 meter

EK en WK

Cheer!

KOLOMNA - Ireen Wüst liep donderdag het goud op de 3000 meter bij de WK afstanden op slechts 0,08 seconden mis, maar na afloop zat ze er niet heel erg over in.

Deel dit artikel op social media

''Als je zó dichtbij bent, is dat toch wel even balen. Maar ik kan ook van dit zilver genieten. Ik ben trots op mezelf dat ik het Sablikova, die echt in vorm is, nog zó moeilijk heb kunnen maken'', zei Wüst tegen de NOS.

Wüst is, mede door een mislukte voorbereiding op het seizoen, fysiek nog altijd niet op haar gebruikelijke niveau. De 29-jarige schaatsster had dan ook niet verwacht dat ze überhaupt moeilijk in de buurt zou komen bij de tijd van winnares Sablikova.

Met een tijd van 4.03,13 ging Wüst echter lange tijd aan de leiding, maar haar Tsjechische rivaal was toch 0,08 seconden te snel. Volgens Wüst zat er ook niet meer in dan haar gereden tijd.

Vechten en werken

''Ik heb echt alles gegeven. Alleen in de tweede ronde liet ik het even lopen. Daarvoor kan ik me nu wel voor mijn kop slaan. Ik kwam daarna goed terug, maar dat kostte veel energie. 

"Het was vechten en werken. En als ik mijn schaats bij de finish iets meer naar voren had geschoven, had ik nu goud gehad. Want hoeveel is nu 0,08 seconde?'', aldus Wüst.

De Jong derde

Antoinette de Jong completeerde het WK-podium. De teamgenote van Wüst, pas 20 jaar oud, eindigde met 4.04,25 als derde. Voor De Jong is het haar debuut op de WK afstanden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ireen aan!