Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Wereldbekergoud Bibian Mentel en Chris Vos, Bunschoten op podium

Wereldbekergoud Bibian Mentel en Chris Vos, Bunschoten op podium

EK en WK

Cheer!

ASPEN - Chris Vos en Bibian Mentel hebben op de IPC World Cups snowboardcross in Aspen goud gewonnen. Mentel zegevierde op beide World Cups in Colorado, waar ze voor het eerst dit seizoen in actie kwam. De paralympisch kampioene werd drie maanden geleden opnieuw geopereerd aan een longtumor en maakte in de Verenigde Staten haar rentree. Vos (foto) won één gouden en een zilveren medaille. Lisa Bunschoten zorgde voor nog meer eremetaal voor Nederland: zilver en brons.

Deel dit artikel op social media

“Het is heerlijk om weer op te sneeuw te staan en met iedereen te rijden”, vertelde Mentel zaterdagmiddag (plaatselijke tijd) na afloop van de races. De paralympisch kampioene won een dag voor de World Cups in Aspen ook een NorAm Cup en werkte dus drie wedstrijddagen af. “Ik ben een beetje verkouden, maar fysiek voel ik me verder prima en ik ben blij dat ik hier alweer zo fit kan staan en de races zo heb afgesloten. Nu op naar Big White voor de volgende World Cups.”

 Chris Vos staat daar uiteraard ook weer aan de start, nadat hij in Aspen een felle strijd leverde tegen de Amerikaan Mike Schultz. De eerste World Cup klopte de 17-jarige Noord-Hollander hem. Een dag later lukte dat de tweevoudig wereldkampioen niet. Vos: “Ik heb beide dagen heerlijk gereden, maar in de finale ging ik vandaag (zaterdag, red.) onderuit dus was het zilver. Je kan helaas niet alles hebben.”

Lisa Bunschoten liep de eerste World Cup naar eigen zeggen ‘te klooien met een bepaalde bocht’ en redde het net niet tot de finale: brons. Bunschoten: “Vandaag ging het gelukkig een stuk beter. In mijn eerste heat lag ik een klein beetje achter, maar kon ik mijn tegenstander in de tweede bocht gelukkig inhalen en won ik. In de finale trof ik Bibian. Daar kon ik niet van winnen, maar het was wel een goede run!”

Net als Vos en Mentel reist de Utrechtse vanaf Aspen door naar het Canadese Big White. Daar staan van 10 t/m 13 februari een aantal World Cups op het programma.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!