Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Weertman begint olympisch seizoen met achtste plaats

Weertman begint olympisch seizoen met achtste plaats

RoadToRio

Cheer!

ABU DHABI - Zwemmer Ferry Weertman is het olympisch seizoen begonnen met de achtste plaats bij de wereldbekerwedstrijd open water in Abu Dhabi. Aan het einde van de race over 10 kilometer was hij bijna drie seconden te langzaam voor een podiumplaats.

Deel dit artikel op social media

De Fransman Marc Antoine Olivier won in 1 uur en 47 minuten en 39,6 seconden. De nummers twee tot en met elf zaten vervolgens dicht op elkaar. De Brit Jack Rex Burnell eindigde op 7,4 seconden als tweede. De Italiaan Simone Ruffini (wereldkampioen) finishte in dezelfde tijd als derde.

Weertman, vorig jaar op de WK goed voor zilver op de 10 kilometer en geplaatst voor de Olympische Spelen, had een achterstand van 10,2 seconden op de winnaar. Marcel Schouten eindigde als 26ste, Pepijn Smits als 47ste.

Bij de vrouwen kwamen geen Nederlandse zwemsters in actie.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ferry aan!