Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Waterpolosters winnen ook vierde duel in World League

Waterpolosters winnen ook vierde duel in World League

RoadToRio

Cheer!

LILLE - De Nederlandse waterpolosters hebben ook hun vierde groepsduel in de World League in winst omgezet en zijn vrijwel zeker van een plaats in de finaleronde, in juni in China.

Deel dit artikel op social media

De formatie van bondscoach Arno Havenga won in Lille met 12-8 (4-3, 3-2, 2-2, 3-1) van Frankrijk, dat eerder in Amersfoort al met 12-7 was verslagen. De Françaises herstelden vier keer na een achterstand de balans (1-1, 2-2, 4-4 en 7-7).

Oranje gunde de opponent echter nooit een voorsprong, wat wel het geval was in alle vorige duels. Een sprintje tilde Oranje van 7-7, de stand tegen het einde van de derde periode, naar 11-7 in de beginfase van het vierde kwart. Daarmee was het beslissende gat geslagen.

De wedstrijden in de World League zijn voor Oranje een goede voorbereiding op het olympisch kwalificatietoernooi dat eind maart in Gouda wordt gehouden.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lieke, Nomi, Yasemin, Bente, Sabrina, Laura, Arno, Vivian, Marloes, Laura, Jalou, Debby, Leonie, Kitty Lynn en Isabella aan!