Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Verbij tweede achter Kulizhnikov op eerste 500 meter in Seoul

Verbij tweede achter Kulizhnikov op eerste 500 meter in Seoul

EK en WK

Cheer!

Pavel Kulizhnikov heeft zaterdag de eerste afstand bij het WK sprint met ruim verschil gewonnen. Kai Verbij eindigde als tweede.

Deel dit artikel op social media

Titelverdediger Kulizhnikov kwam in de voorlaatste rit tot 34,76 en reed daarmee een baanrecord. In de slotrit versloeg Verbij zijn opponent Mika Poutala, die derde werd, met klein verschil: 34,94 om 34,95.

Ronald Mulder eindigde als negende na zijn gewonnen rit tegen de Rus Ruslan Murashov, die hij nipt versloeg in 35,23. Kjeld Nuis reed tegen de Italiaan David Bosa en won in 35,29, waarmee hij veertiende werd.

Nuis aast in Seoul op een podiumplaats en was tevreden met zijn eerste optreden. "Het was een nette rit waarop niet veel aan te merken viel'', concludeerde concludeerde hij bij de NOS. "Ik heb geen foutjes gemaakt. Op dit zware ijs had ik een tijd van 35,2 niet verwacht. Dit is een goede basis voor de rest van het toernooi.''

Eerder zaterdag werd al de 500 meter voor vrouwen gereden. Later op de dag staat er voor zowel vrouwen als mannen ook nog een 1000 meter op het programma. Zondag volgen beide afstanden nogmaals.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!