Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van Rijsselberghe tiende na tweede dag WK, zevende plek Badloe

Van Rijsselberghe tiende na tweede dag WK, zevende plek Badloe

Cheer!

EILAT - Dorian van Rijsselberghe staat na de tweede dag op de tiende plek in het tussenklassement van het WK in de RS:X-klasse.

Deel dit artikel op social media

De olympisch kampioen kwam dinsdag in het Israëlische Eilat in de drie dagraces als achtste, derde en twaalfde binnen.

Met een score van 31 punten staat de 27-jarige windsurfer van Texel voorlopig op een achterstand van 21 punten op de leiders Nick Dempsey uit Groot-Brittannië en Pawel Tarnowski uit Polen.

Kiran Badloe verging het dinsdag iets beter. De 21-jarige windsurfer uit Lelystad won de derde race in zijn groep en eindigde in de andere twee manches als tiende en vijfde. In het klassement neemt hij de zevende plek in, op zestien punten van de twee koplopers.

De Geus

Bij de vrouwen handhaafde Lilian de Geus zich dinsdag voorin. Met de elfde en vierde plaats in de twee dagraces neemt ze de derde plek in op twaalf punten van Malgorzata Bialecka uit Polen, die al drie van de vier manches in haar groep won. De 22-jarige De Geus toonde zich content: "Vandaag was een beetje de dag van de inhaalraces. Ik ging niet zo goed van start maar downwind (voor de wind zeilend-red) haalde ik er weer veel in. Daar hebben we ook veel op getraind. Ik ga echt snel voor de wind. Morgen is een rustdag en dan verder in de Goldfleet op donderdag. Ik ben heel tevreden zo ver.”

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian, Lilian en Kiran aan!