Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel soleert naar zege in Superprestige-veldrit

Van der Poel soleert naar zege in Superprestige-veldrit

RoadToRio

Cheer!

MIDDELKERKE - Mathieu van der Poel heeft zaterdag op indrukwekkende wijze de veldrit in Middelkerke op zijn naam geschreven. De Nederlander soleerde op het parcours in de Belgische kustplaats naar de overwinning in de laatste rit van de Superprestige.

Deel dit artikel op social media

Van der Poel had op de eindstreep een ruime voorsprong op de Belgen Tom Meeusen en Wout van Aert, die tweede en derde werden.

De derde plaats was voor Van Aert ruim voldoende voor de eindoverwinning in de Superprestige, maar de Belgische wereldkampioen moest daarvoor heel diep gaan. Van Aert raakte door materiaalpech vroeg in de race ver achterop maar vocht zich terug en wist te eindigen voor zijn grootste concurrent, Sven Nys.

Doordat Van der Poel wegens een blessure de eerste wedstrijden miste, speelde hij geen rol van betekenis in de algemene rangschikking.

Met de eindzege in de Superprestige is voor Van Aert de zogenoemde Grand Slam in het veldrijden dit seizoen compleet. De Belg won de drie klassementen (wereldbeker, Superprestige en bpost bank trofee) en kroonde zich tot wereldkampioen. Alleen de Europese titel moest hij aan Lars van der Haar laten.

Vrouwen

Bij de vrouwen ging de zege naar de Belgische Sanne Cant die ook de overwinning in het eindklassement van de Superprestige opeiste. Sophie de Boer eindigde de race in Middelkerke zondag als tweede.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!