Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Van der Poel: nog nooit zo lastig gehad op de fiets

Van der Poel: nog nooit zo lastig gehad op de fiets

RoadToRio

Cheer!

CYPRUS - Mathieu van der Poel hoopte bij zijn eerste mountainbikewedstrijd op een plekje in de top-20. Maar hij won, tot z'n eigen verbazing. "Dit had ik niet verwacht", zegt Van de Poel in het radioprogramma Langs de Lijn En Omstreken.

Deel dit artikel op social media

Bij de Sunshine Cup op Cyprus schreef Van der Poel de eerste etappe op zijn naam. Hij is eigenlijk veldrijder, maar maakt nu de overstap naar de mountainbike in een poging zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro later dit jaar.

Van der Poel: "Ik heb er hard voor getraind de afgelopen weken. Dan is het leuk dat je er een beloning voor krijgt." Hij reed 15 kilometer voor de finish weg, maar werd nog bijgehaald door de Zwitser Fabian Giger. "Ik kon niet meteen aanpikken, maar achteraf sprintte ik hem nog voorbij." Giger werd tweede en de Brit Grant Ferguson eindigde als derde. De overige Nederlanders eindigden buiten de top-10. Rudi van Houts werd 11de. Frank Beemer 29ste.

Lastig

Ondanks de zege heeft Van der Poel het zwaar gehad. "Dit was één van de lastigste dagen die ik ooit heb gehad op de fiets. Wat ik vandaag heb gezien, heb ik in een veldrit nog nooit gezien. We moesten in het begin een heel lange klim op. Die was ontzettend steil."

Van der Poel rijdt op Cyprus om UCI-punten te vergaren. Die punten kunnen hem later bij de wereldbekers een betere startpositie opleveren. Van der Poel zal zich uiteindelijk via die wereldbekers of het EK moeten plaatsen voor de Olympische Spelen.

Donderdag eindigde Van der Poel bij zijn wedstrijddebuut op de mountainbike als tiende in de proloog.

De meerdaagse wedstrijd op Cyprus duurt van 25 tot en met 28 februari.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!