Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Trotse tennissters terug in Nederland

Trotse tennissters terug in Nederland

RoadToRio

Cheer!

SCHIPHOL - "Het is nog steeds een beetje onwerkelijk. We zeiden ook na de wedstrijd tegen elkaar: waar zit het addertje onder het gras?", aldus een verbaasde Kiki Bertens. Na een paar uur vliegen vanuit Moskou naar Nederland begrijpen de Nederlandse tennissters nog steeds niet helemaal hoe ze Rusland hebben kunnen verslaan in de Fed Cup.

Deel dit artikel op social media

Maar het is ze toch echt gelukt. De sterke Russische ploeg werd in Moskou met 3-0 verslagen en daarmee plaatste Nederland zich voor het eerst sinds 1997 voor de halve finales. Met name Bertens gooide hoge ogen door te winnen van Jekaterina Makarova en Svetlana Koeznetsova.

Op Schiphol werden de teamleden en captain Paul Haarhuis gefeliciteerd met hun prestatie. Haarhuis keek terug op een mooie dag, al had de Russische champagne wel iets rijkelijker mogen vloeien. "Ik denk dat de Russen weinig rekening hadden gehouden met een overwinning, dus er stond weinig koud voor ons."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiki, Richel, Cindy en Arantxa aan!