Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Terpstra aast op revanche in Omloop Het Nieuwsblad

Terpstra aast op revanche in Omloop Het Nieuwsblad

RoadToRio

Cheer!

GENT - Met drie coureurs in de kopgroep leek de Etixx-Quickstep-ploeg vorig jaar de zege in de Omloop Het Nieuwsblad niet meer te kunnen ontgaan. Toch ging het fout en toen stak Niki Terpstra zijn teleurstelling niet onder stoelen of banken. Zaterdag moet het beter.

Deel dit artikel op social media

Opvallend is dat de winnaar van vorig jaar, Ian Stannard, morgen niet start. Net als meer toprenners. Terpstra snapt dat niet. "Ik vind het apart. Ze willen toewerken naar de topvorm voor de klassiekers in april en vinden de periode daarnaartoe te lang. Zover is april nou ook weer niet. Het belangrijkste voor mij is dat ik er wel ben. Ik vind het een mooie wedstrijd."

Terugdenkend aan de editie van vorig jaar komt de ergernis bij Terpstra weer naar boven. "Dertig meter voor de finish dacht ik nog dat ik zou winnen." Dat liep anders. Stannard klopte en fopte in zijn eentje drie renners van Etixx. "Dat hebben we niet handig gespeeld. De onderlinge communicatie was niet goed. Daar baal ik nog van. Ik hoop dat we daarvan hebben geleerd."

Qatar

Noodgedwongen hebben Terpstra en zijn ploeggenoten zich op de voorjaarsklassiekers voorbereid in Spanje en Portugal. Ze werden niet uitgenodigd voor de Ronde van Qatar vanwege een conflict met de organisatie. En juist Terpstra won de afgelopen twee keer in Qatar.

"Ik heb die spanning van het rijden voor het klassement wel gemist", aldus Terpstra. "Maar we hadden geluk met het weer in Spanje en Portugal dus we hebben ook daar een goede voorbereiding gehad."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Niki aan!