Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors wereldkampioen op 1.000 meter

Ter Mors wereldkampioen op 1.000 meter

EK en WK

Cheer!

KOLOMNA - Jorien ter Mors is voor het eerst in haar carrière wereldkampioen geworden op de langebaan. De 26-jarige Twentse toonde zich bij de WK afstanden in Kolomna de beste op de 1.000 meter. Sprintkanonnen Brittany Bowe en Heather Richardson beten zich stuk op de tijd van Ter Mors: 1.14,73.

Deel dit artikel op social media

Ter Mors, die nog altijd shorttrack combineert met langebaanschaatsen, kwam al in de zevende rit in actie. Ze zette met 1.14,73 een goede tijd neer, maar of dat goed genoeg was moest nog blijken. Ter Mors kwam gesloopt over de finish en hapte minutenlang naar adem.

Richardson en Bowe redden het niet

De ene na de andere schaatsster wist vervolgens niet onder de tijd van Ter Mors te duiken. Heather Richardson kwam dicht in de buurt, maar de Amerikaanse sprintster finishte in 1.14,94.

Topfavoriete Brittany Bowe en outsider Marrit Leenstra kwamen in de laatste rit in actie. Bowe reed bijna de hele race onder de tijd van Ter Mors, maar kwam op de finish 0,28 seconden tekort. Leenstra kwam helemaal niet in de buurt van de winnende tijd.

Richardson greep uiteindelijk het zilver en Bowe moest genoegen nemen met brons. Ireen Wüst, die negen jaar geleden wereldkampioen werd op de 1.000 meter, beet het spits af. In de openingsrit noteerde ze 1.15,71. Met deze tijd werd ze zesde. Leenstra eindigde achter Wüst als zevende (1.15,77).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!