Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors verovert tweede gouden medaille op WK afstanden

Ter Mors verovert tweede gouden medaille op WK afstanden

EK en WK

Cheer!

KOLOMNA -Jorien ter Mors is op de 1.500 meter bij de WK afstanden in de Kolomna op overtuigende wijze wereldkampioene geworden. De 26-jarige Twentse won vrijdag al de 1.000 meter en heeft met deze titel haar tweede gouden medaille binnen.

Deel dit artikel op social media

Olympisch kampioene Ter Mors kwam al in de eerste van de twaalf ritten in actie. Ze zette een indrukwekkende tijd op de klok: 1.53,92. Ireen Wüst, die na haar op het ijs kwam, reed maar liefst twee seconden langzamer dan Ter Mors (1.55,93).

De ene na de andere schaatsster beet zich stuk op de tijd van Ter Mors. In de laatste twee ritten kwamen de concurrenten Brittany Bowe, Heather Richardson, Martina Sábliková en Marrit Leenstra op de baan, maar ook zij doken niet onder de tijd van de Nederlandse.

Richardson (zilver) en Bowe (brons) kwamen in de voorlaatste rit in actie. De Amerikaanse vrouwen zaten lang onder het schema van Ter Mors, maar in de laatste ronde konden zij niet tippen aan de snelle slotronde van Ter Mors (30,0). Sábliková en Leenstra waren in de laatste rit al snel kansloos voor het goud.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Jorien aan!