Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Ter Mors overtuigt wel op 1.000 meter en staat tweede

Ter Mors overtuigt wel op 1.000 meter en staat tweede

EK en WK

Cheer!

SEOUL - Jorien ter Mors heeft bij de WK sprint na een teleurstellende 500 meter een sterke 1.000 meter op het ijs neergelegd. De Twentse titelfavoriete staat na twee afstanden tweede in het klassement, achter de Amerikaanse Heather Richardson.

Deel dit artikel op social media

Ter Mors finishte op de 1.000 meter in een baanrecord: 1.15,09. Ze was daarmee 0,28 seconden sneller dan nummer twee Richardson (1.15,37), maar door een mindere 500 meter neemt ze niet de leiding in het klassement.

Sterke slotronde Ter Mors

De 1.000 meter begon voor Ter Mors op het eerste oog niet zo goed. Richardson pakte een flinke voorsprong op de Nederlandse. Ter Mors knokte zich echter sterk terug met een slotronde van 29,2.

Regerend wereldkamioene Brittany Bowe eindigde als derde op de 1.000 meter. Zij noteerde 1.15,51 en staat over twee afstanden ook op de derde plaats. Marrit Leenstra werd met 1.16,18 vierde en staat ook vierde in het klassement.

Zhang is leiding kwijt

Hong Zhang, olympisch kampioene op de 1.000 meter, kon haar eerste plaats in het klassement niet vasthouden. De Chinese noteerde de zesde tijd (1.17,23) en zakte van de eerste naar de vijfde plaats.

Sanneke de Neeling, Nederlands kampioene sprint, speelt geen rol tussen de mondiale top. Met 1.18,67 werd ze zestiende, wat haar een twintigste plaats in het klassement oplevert.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!