Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Surfer Lilian de Geus houdt kans op goud bij WK

Surfer Lilian de Geus houdt kans op goud bij WK

RoadToRio

Cheer!

EILAT - Lilian de Geus heeft met nog twee dagen te gaan op het WK windsurfen alle kans om het goud te winnen. Bij de mannen staat Dorian van Rijsselberghe op de zesde plaats.

Deel dit artikel op social media

De Geus boekte donderdag in Eilat prima resultaten in drie races en staat slechts één punt achter klassementsleidster Malgorzata Bialecka uit Polen (19 om 20 punten).

De Nederlandse won de eerste race van donderdag en pakte daarna een zesde en vijfde plaats. Daarmee boekte ze een plaatsje terreinwinst op de ranglijst en nam ze bovendien afstand van de surfsters die achter haar staan. De Poolse Zofia Noceti-Klepacka staat derde met dertig punten.

Bij de mannen staan Van Rijsselberghe en Kiran Badloe respectievelijk zesde en zevende. Ook zij zijn nog lang niet kansloos voor het podium op dertien en vijftien punten achterstand van klassementsleider Piotr Myszka, ook uit Polen.

Vrijdag worden nog drie races gevaren, zaterdag volgt de medaillerace.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lilian, Dorian en Kiran aan!