Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Surfer Badloe heeft vrede met mislopen Rio

Surfer Badloe heeft vrede met mislopen Rio

RoadToRio

Cheer!

EILAT - Kiran Badloe veroverde afgelopen weekeinde een fraaie bronzen medaille op de wereldkampioenschappen RS:X in het Israëlische Eilat. Maar stiekem dromen over de Olympische Spelen in Rio de Janeiro hoeft de 21-jarige surfer niet. Er is maar één plek voor een Nederlander en die is al lang en breed gereserveerd voor Dorian van Rijsselberghe.

Deel dit artikel op social media

Badloe kan daar opvallend genoeg prima mee leven. Hij is het trainingsmaatje van Van Rijsselberghe en leert volop van de 27-jarige olympisch kampioen. "Was de selectie niet zo geregeld, dan was de spanning tussen Dorian en mij ook heel anders", vertelt de Hagenaar. "En dan had ik waarschijnlijk veel minder van hem geleerd."

Bij de WK eindigde Van Rijsselberghe als tweede, achter de Pool Piotr Myszka. Badloe is trots op zijn bronzen plak. "Ik heb nu een tijdje in de subtop gezeten en klopte wel op de deur. Maar ik heb nog nooit een EK- of WK-wedstrijd kunnen afsluiten op het podium. Dat ik dat nu toch nog heb weten binnen te slepen, is super."

Wachten tot Tokio

Voor Badloe is het nog even geduld hebben tot de Spelen van 2020 in Tokio. "Over vier jaar wil ik er wel staan. Ik kan nog heel veel leren en heb er alle vertrouwen in dat het mij gaat lukken."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kiran aan!