Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Wellington

Smolders tweede in vijfsterren Grand Prix Wellington

RoadToRio

Cheer!

WELLINGTON – Harrie Smolders heeft zijn succesvolle, drieweekse deelname aan het internationale outdoor concours in Welllington (Florida) fantastisch afgesloten met een tweede plaats in de vijfsterren Grote Prijs. Smolders moest met zijn merrie Apollonia 23 alleen McLain Ward voor zich dulden.

Deel dit artikel op social media

Slechts vier van de 44 paard/ruiter combinaties plaatsen zich in de hoog gedoteerde vijfsterren Grote Prijs van Wellington, die buiten onder kunstlicht werd verreden, voor de barrage. Amerikaan McLain Ward reed zijn jonge toppaard HH Azur, waarmee hij zijn zinnen op de Olympische Spelen heeft gezet, als laatste in de barrage en de topruiter buitte dat voordeel uit.

Smolders tijd van 45.664 seconden werd verbeterd door Ward. Smolders reed de merrie Apollonia 23 van zijn Amerikaanse pupil Audry Coulter. “Je hoopt altijd op meer”, reageert Smolders op zijn tweede plaats. “McLain Ward is de verdiende winnaar. Hij heeft een toppaard, is een topruiter en het is moeilijk om hen te verslaan. Ik ben heel tevreden met hoe Apollonio sprong en met het resultaat. Het was een moeilijk parcours en maar weinig foutlozen.”

Smolders nam drie weken deel aan het concours in Zuid-Florida en reed zich met verschillende paarden naar topklasseringen met als hoogtepunt de tweede plaats in de vijfsterren Grote Prijs. De komende weken is Smolders weer in Europa, onder andere op Indoor Brabant over twee weken, om zich voor te bereiden op de Wereldbekerfinale eind april in Gothenburg.

Uitslag CSI5* Grote Prijs Wellington, 1.60m

1. McLain Ward (USA), HH Azur (v.Thunder van de Zuuthoeve), 0 – 0, 42.993 sec
2. Harrie Smolders (Grobbendonk), Apollonia 23 (v.Bodegardens Apollo), 0 – 0, 45.664 sec
3. Doda de Miranda (Bra), AD Cornettto K (v.Cornet Obolensky), 0 – 0, 45.905 sec

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Harrie aan!