Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Skeletonster Le Conté zesde op EK in St. Moritz

Skeletonster Le Conté zesde op EK in St. Moritz

Cheer!

Skeletonster Joska le Conté heeft in St. Moritz haar beste wedstrijd van dit seizoen afgewerkt. De 28-jarige Soesterbergse eindigde op de Zwitserse natuurbaan als zesde tijdens het Europees kampioenschap. Slechts één keer in haar loopbaan was ze beter op het EK: in 2012 met de vijfde plaats.

Deel dit artikel op social media

De EK in St. Moritz maakte onderdeel uit van het wereldbekercircuit. In de wereldbekerwedstrijd finishte Le Conté als zevende, een evenaring van haar beste prestatie op dat niveau. Vorig jaar eindigde ze al een keer als zevende bij de World Cup in Königssee.

Oostenrijkse kampioene

De wereldbekerwedstrijd werd gewonnen door de Oostenrijkse Janine Flock, die daarmee ook de Europese titel binnenhaalde. In 2014 was ze ook al de beste van Europa. Flock bleef de Duitse Tina Hermann 0,08 seconde voor. De derde plaats was op 0,09 seconde voor de Zwitserse Marina Gilardoni. Le Conté gaf over twee runs 0,87 seconde toe op Flock.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!