Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Seizoen Sjinkie Knegt ten einde na harde val

Seizoen Sjinkie Knegt ten einde na harde val

EK en WK

Cheer!

DORDRECHT - Voor Sjinkie Knegt zit het shorttrack-seizoen er op na zijn harde val tijdens de wereldbekerfinale in Dordrecht. Hij heeft drie gebroken ribben, een klein scheurtje in zijn lever en inwendige kneuzingen.

Deel dit artikel op social media

Hij blijft de komende dagen ter observatie in het ziekenhuis en zal dan ook niet meer in actie komen tijdens de wereldbekerfinale. Ook het WK in maart in Seoul zal Knegt missen, waardoor hij zijn wereldtitel niet kan verdedigen.

Mike Tyson-klap

Bij een inhaalactie tijdens de relay werd Knegt aangetikt door een Britse shorttracker, die de Fries vervolgens met zijn knie hard raakte op de borst en kin toen beiden de boarding in gleden. "Het was een Mike Tyson-achtige klap'', zei bondscoach Jeroen Otter. Hij bleef tien minuten op het ijs liggen waarna hij op een brancard naar het ziekenhuis werd afgevoerd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie aan!