Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Schippers wint 60 meter in Glasgow, De Witte plaatst zich voor WK indoor

Schippers wint 60 meter in Glasgow, De Witte plaatst zich voor WK indoor

RoadToRio

Cheer!

GLASGOW - Dafne Schippers heeft zaterdag de 60 meter bij de Indoor Grand Prix van Glasgow op haar naam geschreven. Lisanne de Witte kwalificeerde zich op de 400 meter voor de WK indoor volgende maand.

Deel dit artikel op social media

Schippers snelde op de 60 meter in 7,10 naar de winst in de finale en bleef de Jamaicaanse Elaine Thompson net voor. De wereldkampioene op de 200 meter (outdoor) was één honderdste sneller dan in de series.

Schippers won al haar derde race dit seizoen op de 60 meter.

De wedstrijd in Glasgow maakt onderdeel uit van de World Tour Indoor, die bestaat uit vier wedstrijden. Tijdens de vorige wedstrijd in Berlijn evenaarde de 23-jarige Schippers het dertig jaar oude Nederlands record op de 60 meter. Ze klokte vorige week in de finale een tijd van 7,00.

De Utrechtse bereidt zich voor op de WK indoor, die van 17 tot en met 20 maart worden gehouden in het Amerikaanse Portland.

De Witte

De Witte plaatste zich zaterdag in Glasgow voor die wereldkampioenschappen. De 23-jarige Zuid-Hollandse eindigde op de 400 meter in een tijd van 52,49 als derde, maar liep wel ruim onder de limiet voor de WK in Portland. De Witte verbeterde bovendien haar persoonlijk record, dat op 52,53 stond.

In Glasgow kon ze mee in het spoor van de Jamaicaanse Ann McPherson en de Britse Seren Bundy-Davies, die voor haar finishten. De Witte won dankzij haar derde plaats wel het algemeen klassement op de 400 meter indoor. 

De atlete zegevierde woensdagavond nog op de 400 meter bij de Globen Galan in Stockholm, een internationale indoorwedstrijd.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dafne en Lisanne aan!