Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Rio-limiet voor Paralympisch zwemster Bruinsma in Hofbad

Rio-limiet voor Paralympisch zwemster Bruinsma in Hofbad

RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG – Zwemster Liesette Bruinsma heeft tijdens de The Hague Grand Prix op de 400 meter vrije slag voldaan aan de kwalificatie-eis voor de Paralympische Spelen. In haar handicapklasse (S11) klokte ze 5.27:46, ruim onder de gestelde kwalificatietijd. Het is de vierde afstand waarop Bruinsma aan de Rio-limieten voldoet.

Deel dit artikel op social media

De 15-jarige Friese zwemster, die vrijwel blind is, voldeed vorig jaar tijdens de Swim Cup in Amsterdam al aan de kwalificatielimieten op de 50 en 100 meter vrije slag en 100 meter schoolslag. In 2015 maakte Bruinsma een stormachtige ontwikkeling door. Op liefst acht afstanden verbeterde ze het wereldrecord in haar handicapklasse.

Net geen limiet

Veel andere zwemmers bleven in Den Haag onder de limieten voor de Spelen. In alle gevallen hadden zij echter al eerder aan die limieten voldaan. Thijs van Hofweegen en Thijs van den End kwamen het dichtst bij een nieuwe Rio-limiet. Zij finishten op de 100 meter rugslag binnen een seconde van de benodigde tijden. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Liesette aan!