Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Pech achtervolgt shorttracker Knegt in Dresden

Pech achtervolgt shorttracker Knegt in Dresden

EK en WK

Cheer!

Het heeft Sjinkie Knegt in de voorlaatste wereldbekerwedstrijd van het seizoen niet meegezeten. De Nederlandse shorttracker ging zondag in de finale van de tweede 1.500 meter onderuit en zag daardoor zijn kans op een tweede wereldbekerzege dit seizoen teniet worden gedaan. Woedend verliet de Nederlander de ijsvloer in Dresden.

Deel dit artikel op social media

Eindzege

Knegt had in Duitsland, een week voor de wereldbekerfinale in Dordrecht, de eindzege in het wereldbekerklassement op de 1.500 meter kunnen veiligstellen. De wereldkampioen heeft in dat klassement alleen nog concurrentie van de Zuid-Koreaan Yoon-gy Kwak. Die eindigde zondag als derde en liep daardoor wel in op de Nederlandse klassementsleider.

Zaterdag had Knegt ook al pech in de finale van de 1.500 meter. Ook daarin kwam de Fries ten val, al eindigde hij uiteindelijk wel als derde. Kwak finishte in die finale als vierde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!