Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Paralympisch alpineskiester Jochemsen naast podium in wereldbekerfinale

Paralympisch alpineskiester Jochemsen naast podium in wereldbekerfinale

Paralympisch EK en WK

Cheer!

ASPEN – Paralympisch alpineskiester Anna Jochemsen is afgelopen nacht als vijfde geëindigd tijdens de reuzenslalom in de finale van de IPC World Cup. De 31-jarige Utrechtse herstelde zich goed na een matige eerste run, maar het bleek niet voldoende voor een podiumplaats. De overwinning ging in het Amerikaanse skioord Aspen naar de Française Marie Bochet.

Deel dit artikel op social media

Na de eerste run vond Jochemsen zichzelf terug op een zevende plaats. Ondanks een goede tweede run bleef het podium voor de Nederlandse buiten bereik. Eerder dit seizoen werd Jochemsen drie keer derde in een wereldbekerwedstrijd. Voor Bochet was het haar elfde overwinning in evenzoveel wereldbekerraces dit seizoen.


Niet gefinisht
Thomas Mulder en zitskiër Jeroen Kampschreur kwamen in de tweede run van hun reuzenslalom ten val. Mulder, die net als Jochemsen op één been skiet, liep daarbij een lichte enkelblessure op. Komende nacht (Nederlandse tijd) moet hij de tweede reuzenslalom daardoor laten schieten. De 21-jarige Rotterdammer wil vrijdagnacht wel starten op de slalom.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!