Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nys ziet olympische kansen voor Van der Poel op mountainbike

Nys ziet olympische kansen voor Van der Poel op mountainbike

RoadToRio

Cheer!

Sven Nys ziet kansen voor Mathieu van der Poel om als mountainbiker de Olympische Spelen te halen. De Belgische veldrijder, bezig aan zijn afscheidstournee, nam zelf twee keer deel aan de Spelen.

Deel dit artikel op social media

"Mathieu heeft heel veel lef, is heel explosief en heeft een ongelooflijk grote motor. Daar zal hij heel ver mee komen'', zei de Belg bij Sporza over de kansen van Van der Poel, die donderdag zijn mountainbikeseizoen op Cyprus begint.

Van der Poel begon door een blessure laat aan het afgelopen veldritseizoen. "Dat is een voordeel voor hem'', denkt Nys. "Hij heeft dus nog veel reserves. Daarbij is Mathieu technisch heel vaardig."

Wel denkt Nys dat het een weerslag kan hebben op komend seizoen. "Als hij naar Rio gaat, kan hij het dan volhouden tot eind februari? Dat is de vraag. Het is in elk geval geen tussendoortje. Er zijn 150 heel gemotiveerde renners die naar de Spelen willen. Dat is een gevecht dat je moet aangaan."

Achteraan

Nys weet uit ervaring dat Van der Poel met achterstand begint. "Hij zal ten eerste helemaal achteraan moeten vertrekken bij de start. Daarom begrijp ik zijn keuze om meteen in Cyprus al te starten en te proberen daar punten te pakken."

"Ik nam eerst rust en begon pas in mei. Dan sta je ergens als 120e aan de start en sturen ze je na 200 meter een smal weggetje in waar je moet vechten om overeind te blijven.''

Nys weet dat Van der Poel op de crossfiets technisch tot de besten behoort. "Op de mountainbike zal dat nog anders zijn. Je moet weten hoe je fiets reageert. Zo'n fiets met een verende voorvork vangt veel op, maar je moet daar ook mee om leren gaan.''

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu aan!