Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis 'kapot' na missen wereldtitel op kilometer

Nuis 'kapot' na missen wereldtitel op kilometer

EK en WK

Cheer!

KOLOMNA - Kjeld Nuis was zaterdag zeer teleurgesteld nadat hij er in Kolomna niet in was geslaagd om zijn grote doel van dit seizoen te bereiken. De Nederlander zag hoe Pavel Kulizhnikov er met de wereldtitel op de 1000 meter vandoor ging.

Deel dit artikel op social media

"Ik ben er echt kapot van. Dit doet pijn, zeker", zei een emotionele Nuis, die nog wel brons veroverde, tegen de NOS. "Ik weet dat ik Kulizhnikov kan hebben. Maar dat had ik vandaag moeten laten zien en nu heb ik weer geen goud."

De 26-jarige Nederlands kampioen op de kilometer stond door zijn derde plek in de Kometa-ijshal voor de vierde keer in zijn carrière op het podium van de 1000 meter bij de WK afstanden, maar een wereldtitel ontbreekt nog op zijn erelijst.

Nuis, die vrijdag tweede werd op de 1500 meter in Kolomna, was samen met Kulizhnikov de grootste kanshebber op goud op de 1000 meter, maar de Rus was in eigen land 0,14 seconde sneller (1.08,33 om 1.08,47). Ook Denis Yuskov (1.08,43) klokte een snellere tijd dan de Zuid-Hollander.

"Mijn rit voelde onderweg best goed", aldus Nuis. "Ik bleef racen tot op de streep. Mijn laatste binnenbocht was ook superstrak en ik dacht echt dat ik een goede slotronde had gereden, maar vervolgens stond er een 'drie' achter mijn naam op het scorebord en geen 'één'. Daar doe ik het niet voor."

"Ik rijd hier in het hol van de leeuw, maar was echt strijdlustig vandaag. Ik heb voor elke meter gevochten, maar het was niet genoeg. Ik weet echt niet waar het aan ligt."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Kjeld aan!