Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis heeft zege op Koelizjnikov eindelijk binnen

Nuis heeft zege op Koelizjnikov eindelijk binnen

EK en WK

Cheer!

SEOUL - Kjeld Nuis heeft eindelijk zijn zege op Pavel Koelizjnikov te pakken. Het hele seizoen kwam hij net tekort, maar op de eerste dag van de WK sprint won de Nederlander op overtuigende wijze de 1.000 meter.

Deel dit artikel op social media

Nuis snelde in een baanrecord naar de zege. Hij finishte in 1.09,27 en bleef Koelizjnikov, die 1.09,86 noteerde, ruim voor. In het klassement houdt Koelizjnikov, die afgetekend de eerste 500 meter won, nog wel de leiding. Na de eerste twee afstanden staat de 21-jarige Rus 0,24 seconden voor op Nuis.

Rollen omgedraaid

Nuis en Koelizjnikov kwamen op de 1.000 meter in de laatste rit het ijs op. De strijd tussen deze twee mannen was dit seizoen iedere keer heel spannend, met Koelizjnikov telkens als winnaar. Nu waren de rollen omgedraaid. En hoe. Nuis had alleen een mindere opening dan Koelizjnikov (16,6 om 16,4), maar was in de laatste twee ronden (25,5 en 27,0) veel sneller dan de Rus (25,9 en 27,4).

De verrassende nummer drie is de Duitser Nico Ihle, die met 1.10,15 derde werd op de kilometer. Hij blijft Kai Verbij voor, die in het klassement vierde staat. Verbij moest op de 1.000 meter namelijk genoegen nemen met de zesde tijd (1.10,45). Op de 500 meter eindigde hij nog als tweede.

Ronald Mulder kan na de eerste dag een medaille vergeten. Na een teleurstellende 500 meter, was ook zijn 1.000 meter niet best. Hij noteerde de dertiende tijd (1.10,99) en staat tiende in het klassement.

 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!