Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nuis en Verbij op podium achter Koelisjnikov

Nuis en Verbij op podium achter Koelisjnikov

EK en WK

Cheer!

SEOUL - Pavel Koelizjnikov is voor de tweede keer op rij wereldkampioen sprint geworden. Het Russische sprintfenomeen was na drie van de vier afstanden al zo goed als zeker van de gouden medaille, maar liet op de afsluitende 1.000 meter toch nog zijn klasse zien.

Deel dit artikel op social media

Koelizjnikov won de 1.000 meter niet, maar toen hij uit de laatste bocht kwam had hij nog wel een voorsprong op Kjeld Nuis, die de met 1.09,09 de snelste tijd tot dan toe had gereden. Koelizjnikov zette op de laatste 100 meter echter niet meer aan, ging staan, deed zijn handen op de rug en kwam in 1.09,84 als een superieure kampioen over de eindstreep.

Nuis de man op de kilometer

Nuis liet net als zaterdag zien dat hij op dit moment de beste is op de 1.000 meter. Hij was met 1.09,09 nog sneller dan zaterdag en verzekerde zich daarmee van de zilveren medaille. Kai Verbij, die tegen Koelizjnikov reed in de laatste rit, finishte in 1.10,10. Dat was genoeg voor het brons.

Koelizjnikov is na zesvoudig wereldkampioen Igor Zjelezovski (1985, 1986, 1989 en 1991, 1992 en 1993) en Sergej Klevtsjenja (1996, 1997) de derde Rus die zijn wereldtitel weet te prolongeren.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!