Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Nekpijn hindert Knegt in aanloop naar wereldbekerfinale

Nekpijn hindert Knegt in aanloop naar wereldbekerfinale

EK en WK

Cheer!

DORDRECHT - De voorbereiding van Sjinkie Knegt op de wereldbekerfinale van komend weekend in Dordrecht is niet ideaal. De regerend wereldkampioen shorttrack heeft last van zijn nek en rug.

Deel dit artikel op social media

"Met mij gaat het goed, alleen met mijn nek en rug niet'', aldus Knegt woensdag. "Ik kan mijn nek bijna niet bewegen, ik word elke dag drie keer behandeld. Als ik daar tijdens de wedstrijd last van heb, is dat vervelend. Maar ik heb alle vertrouwen dat het gaat lukken.''

De 26-jarige Fries kan komend weekend in Dordrecht de wereldbeker op de 1500 meter veroveren. Het zou voor het eerst zijn dat een Nederlander dat doet.

Om de World Cup te winnen, moet Knegt de Zuid-Koreaan Yoon-Gy Kwak achter zich houden in de eindstand. "Als ik één plek achter hem finish in de finale, is het goed'', zegt de pupil van Jeroen Otter. "Als je het eindklassement van de wereldbeker wint, bewijs je dat je een constant jaar kan draaien. Dat is een doel an sich.''

Diskwalificatie

Vorig jaar was Knegt er al dichtbij. Hij had de wereldbeker op de 1000 meter voor het grijpen, maar struikelde in het zicht van de haven.

"Toen stond ik er nog beter voor dan dit jaar. Ik hoefde bij de World Cup-finale in Erzurum alleen maar punten te pakken, maar ik liep tegen een diskwalificatie aan in de heats. Het kan altijd gebeuren. Maar dat speelt nu niet door mijn hoofd.''

Na de wereldbekerfinale gaat het vizier op het WK, dat in maart in Seoul wordt gehouden. "Ik heb genoeg tijd om het WK prima voor te bereiden. Dat is natuurlijk een heel groot doel. Veel belangrijker eigenlijk dan komend weekend, maar dat doet er nu even niet toe.''

De wereldbekerfinale in Dordrecht, die op alle drie de dagen is uitverkocht, begint vrijdag met de heats. De finales volgen op zaterdag en zondag.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie aan!