Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Loting: Krol treft Joeskov, Leenstra ontmoet Bowe

Loting: Krol treft Joeskov, Leenstra ontmoet Bowe

Cheer!

KOLOMNA - Thomas Krol komt op de tweede dag van de WK afstanden in Kolomna op de 1.500 meter in de laatste rit in actie. Hij moet tegen de torenhoge favoriet Denis Joeskov. In de rit daarvoor nemen Kjeld Nuis en Joey Mantia het tegen elkaar op.

Deel dit artikel op social media

De derde Nederlander, Stefan Groothuis, komt op de mijl al in de tweede rit op het ijs. Hij mag het opnemen tegen Magnus Myhren Kristensen uit Noorwegen. Het startschot voor de 1.500 meter klinkt om 16.05 uur.

1.000 meter vrouwen

De dag wordt geopend met de 1.000 meter vrouwen. Ireen Wüst mag het spits afbijten in de openingsrit. De Russische Elizaveta Kazelina is haar tegenstandster. Eén van de outsiders voor de wereldtitel is Jorien ter Mors. Zij start in rit 7 tegen Miho Takagi.

Marrit Leenstra komt in de twaalfde en tevens laatste rit in actie tegen wereldrecordhoudster Brittany Bowe. De 1.000 meter begint om 15.10 uur.

5.000 meter en ploegenachtervolging

Op de 5.000 meter, die om 17.05 uur begint, mag Irene Schouten in de slotrit rijden tegen favoriete Martina Sábliková. In de rit daarvoor komt Carien Kleibeuker op de baan. Zij rijdt tegen Natalja Voronina.

De dag wordt afgesloten met een ploegenachtervolging voor mannen, die om 18.24 uur begint. Voor Nederland gaan Jan Blokhuijsen, Douwe de Vries en Arjan Stroetinga jagen op een gouden plak. Zij rijden in de derde rit tegen Italië. Zuid-Korea en Polen rijden daarna.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!