Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kupers plaatst zich voor WK indoor, maar gaat niet

Kupers plaatst zich voor WK indoor, maar gaat niet

RoadToRio

Cheer!

APELDOORN - Thijmen Kupers heeft in Apeldoorn voor het vijfde jaar op rij de nationale titel op de 800 meter indoor veroverd. De 24-jarige atleet bleef met 1.46,21 onder de limiet voor de WK indoor (1.46,50), maar Kupers liet weten in maart niet af te reizen naar Portland. "Ik focus me volledig op het buitenseizoen."

Deel dit artikel op social media

Kupers moest het op de tweede dag van de NK in de finale zelf doen. Hij nam na de start direct afstand van de rest van het deelnemersveld en hield zijn hoge tempo tot de finish vol. "Ik wilde hier iets moois laten zien", glunderde hij na zijn vijfde indoortitel.

Kupers sloeg een gat van vier seconden met de concurrenten. Jaap Gerben Vellinga won zilver in 1.50,22. Het brons was voor Bob van der Ham in 1.50,40.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Thijmen aan!