Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Knegt simpel naar halve finales 1.500 meter

Knegt simpel naar halve finales 1.500 meter

EK en WK

Cheer!

DORDRECHT - Shorttracker Sjinkie Knegt heeft zich met groots gemak geplaatst voor de halve finales van de 1.500 meter bij de WB-finalewedstrijden in Dordrecht.

Deel dit artikel op social media

Knegt pakte in de zevende en laatste heat na enkele ronden de koppositie en reed na een val van de Chinees Xingguang en de Amerikaan Cole Krueger onbedreigd naar de zege.

De huidig wereldkampioen komt zaterdagmiddag weer het ijs op voor de halve finales. Knegt is de leider in het wereldbekerklassement en kan de eerste Nederlander ooit worden die op een individuele afstand de eindzege grijpt.

Mark Prinsen was minder succesvol in Dordrecht. Hij raakte in de vijfde heat betrokken bij een valpartij en werd uiteindelijk gediskwalificeerd.

Schulting door, Kooystra valt

Eenzelfde scenario was er voor de Nederlandse vrouwen in Dordrecht. Suzanne Schulting kwam al in de eerste heat op het ijs en won eenvoudig haar serie. Roza Kooystra kwam ten val in haar heat en kreeg net als Prinsen een penalty aan haar broek.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sjinkie aan!