Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Kansen nog open voor Nederlandse zeilers

Kansen nog open voor Nederlandse zeilers

RoadToRio

Cheer!

CLEARWATER - Bij het WK Nacra 17 in Clearwater (FL) staan Team Delta Lloyd-zeilers Mandy Mulder en Coen de Koning na drie dagen en acht races op de 11e plaats in het klassement. Bij het wereldkampioenschap 49er-FX, dat tegelijkertijd wordt gevaren op dezelfde locatie, staan Annemiek Bekkering en Annette Duetz na twee dagen en vijf races op een zesde plek in het klassement. Nina Keijzer en Claire Blom vinden we terug op de 18e plaats overall.

Mulder en De Koning - Nacra 17
Voor Mulder en De Koning was het een lastige dag met tegenvallende resultaten. Het duo zeilde in de drie races van de dag naar een 19e, 14e en 22e plek. Ze lieten na afloop het volgende weten: "Het was een zware dag voor ons. We hadden moeite met starten. Maar morgen weer een nieuwe dag met vier races op het programma".

Bekkering en Duetz - 49er-FX
Na winst in de enige race van dag één zeilen Bekkering en Duetz, uitkomend voor de Delta Lloyd Talentploeg, op dag twee vier races. Met een eerste plek, twee keer een 10e en een eenmaal een 8e notering staat het duo momenteel op de 6e plaats in het algemeen klassement. Bekkering liet na afloop weten: "Het was een moeilijke dag voor ons, we hadden goede starts en kwamen goed bij de bovenboei, maar we konden het niet echt afmaken. Dus balen we een beetje want er had meer in gezeten. Maar we staan er nog mooi bij en hebben goede focuspunten voor morgen. We gaan er weer vol voor."

Keijzer en Blom - 49er-FX
Op dag twee zeilen Keijzer en Blom een redelijk constante serie met een 7e, 8e, 6e en 13e plek. Met de 12e plaats van de eerste dag vinden we het duo, uitkomend voor Team Magic Marine, na twee dagen racen terug op de 18e plek in het klassement.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mandy, Coen, Nina, Claire, Annemiek en Annette aan!