Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Judoka Franssen ontbreekt in Parijs

Judoka Franssen ontbreekt in Parijs

RoadToRio

Cheer!

Juul Franssen doet niet mee aan het grandslamtoernooi in Parijs. De judoka heeft een enkelblessure en moet zich daarom afmelden. Daardoor zijn de kansen voor Franssen om deel te nemen aan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro flink kleiner geworden.

Deel dit artikel op social media

Franssen strijdt samen met Anicka van Emden om het ticket in de klasse tot 63 kilo. Na het grandslamtoernooi in Parijs maakt de Nederlandse judobond de balans op en wordt gekeken wie er namens Nederland naar de Spelen mogen.

Van Emden staat momenteel al hoger op de olympische ranking en omdat Franssen dit weekend niet in actie komt, kan ze geen punten meer halen. Franssen heeft overigens altijd gezegd dat haar focus op Tokio 2020 ligt.

Jennifer Wichers mag dit weekend haard grandslamdebuut maken, zij is opgeroepen als vervanger voor Franssen.

Grol maakt rentree

Henk Grol is voldoende hersteld van zijn schouderblessure en maakt zijn rentree in Parijs. In december miste hij nog de grandslam van Tokio. Ook voor Grol is het belangrijk om in Parijs punten voor de ranking te halen. Hij strijdt met Michael Korrel om het Nederlandse startbewijs in Rio. Korrel staat op dit moment hoger op de ranglijst dan Grol.

Bij de mannen zit er ook een debutant in de selectie. Dax Biesbrouck maakt in de klasse tot 90 kilo zijn debuut op een grandslam.

De volledige Nederlandse selectie:

Anicka van Emden, Jennifer Wichers (-63 kg), Kim Polling (-70 kg), Guusje Steenhuis, Marhinde Verkerk (-78 kg) en Tessie Savelkouls (+78 kg).

Jeroen Mooren (-60 kg), Dex Elmont, Sam van 't Westende (-73 kg), Frank de Wit, Neal van de Kamer (-81 kg), Noël van 't End, Dax Biesbrouck (-90 kg), Henk Grol, Michael Korrel (-100 kg) en Roy Meyer (+100 kg).

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Anicka, Juul, Tessie, Marhinde, Kim, Guusje, Jeroen, Dex, Sam, Frank, Henk, Michael, Neal en Roy aan!