Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Jansen elfde op 3-meterplank in Rio

Jansen elfde op 3-meterplank in Rio

RoadToRio

Cheer!

RIO DE JANEIRO - Schoonspringster Inge Jansen is dinsdag als elfde geëindigd in de finale op de 3-meterplank van de World Cup in Rio de Janeiro. Jansen had als tiende de finale gehaald met 300,3 punten. Uschi Freitag, die al zeker is van deelname aan de Spelen, was in de halve finales blijven steken.

Deel dit artikel op social media

Jansen had maandag in de kwalificatie voor haar vijf sprongen, alle gewaardeerd met scores tussen de 58,5 en 64,5, van de jury 309,3 punten gekregen. Daarmee voldeed ze aan de internationale norm om komende zomer in Rio mee te mogen doen aan de Olympische Spelen. NOC*NSF eist van haar nog wel tweemaal vormbehoud met 305 punten. In de finale bleef ze ruim onder de 300 punten steken: 278,4.

De Chinese Shi Tingmao won de wedstrijd door bij de vier van de vijf sprongen de hoogste score te laten noteren. Ze kwam uit op een score van 398,7. Haar landgenote He Zi werd tweede, de Canadese Jennifer Abel derde.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Inge aan!