Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

IJshockeyers beginnen kwalificatieronde voor Spelen met nederlaag

IJshockeyers beginnen kwalificatieronde voor Spelen met nederlaag

EK en WK

Cheer!

CORTINA - De Nederlandse ijshockeyers zijn de lange weg naar de Olympische Winterspelen niet goed begonnen. Oranje verloor donderdag zijn eerste groepswedstrijd in de kwalificatie met 6-5 van Groot-Brittannië. 

Deel dit artikel op social media

De Britten namen in de eerste periode al een 2-1 voorsprong en stonden die niet meer af.

Diederick Hagemeijer gaf de ploeg van bondscoach Chris Eimers met nog ruim negen minuten op de klok hoop door gelijk te maken (5-5) op aangeven van Nardo Nagtzaam. Het positieve vervolg bleef echter uit.

Voor Nederland scoorden verder Ronald Wurm, Kevin Bruijsten, Maarten Brekelmans en Mitch Bruijsten.

De andere tegenstanders in Cortina zijn gastland Italië en Servië. Alleen de poulewinnaar mag blijven dromen van Pyeongchang 2018.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!