Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Hassan moet Som in de gaten houden

Hassan moet Som in de gaten houden

RoadToRio

Cheer!

Dit weekend begint in Karlsruhe het indoorseizoen, maar niet voor Sifan Hassan. Zij is net terug van een trainingskamp in Zuid-Afrika en kiest voor een andere route naar de WK indoor die half maart in Portland (VS) plaatsvinden.

Deel dit artikel op social media

Over tweeënhalve week loopt ze in Glasgow haar eerste wedstrijd en daarna de NK indoor. "Vaak word ik beter bij de derde wedstrijd", zegt Hassan. "Ik ben sowieso beter dan vorig jaar. Met alles. Mijn trainingen gaan supergoed, ik ben benieuwd wat ik kan."

WK-medaille

Bij de WK indoor wil ze pieken. "Dat is belangrijk. Twee jaar geleden ging ik voor een medaille, maar ik werd vijfde op de 3.000 meter. Toen was ik verdrietig. Nu wil ik winnen op de 1.500 meter."

Terwijl Hassan op Papendal haar training afwerkt, zit een van haar concurrenten, het Keniaanse supertalent Faith Kipyegon, een paar kilometer in Arnhem verderop ook niet stil.

Zij werkt zich in het zweet met Bram Som, haar trainer. Als Som zijn werk goed doet, kan hij Hassan dit jaar van een olympische medaille afhouden. "Absoluut. Dan sta ik te juichen voor de televisie", zegt de oud-atleet.

"In mijn geval is dat niet heel vreemd. Ik heb een Spaanse vrouw en toen Nederland in 2010 in Zuid-Afrika de WK-finale verloor van Spanje, stond zij ook heel hard te juichen. Ik ben dus bekend met dit fenomeen."

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Sifan aan!