Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalster Polman met hartklachten opgenomen in ziekenhuis

Handbalster Polman met hartklachten opgenomen in ziekenhuis

RoadToRio

Cheer!

ESBJERG - Handbalster Estavana Polman is in het ziekenhuis opgenomen met hartklachten. De spelverdeelster van de Deense club Esbjerg kreeg maandagavond tijdens het competitieduel met Viborg last van haar hart en kon niet verder. 

Deel dit artikel op social media

"Ik heb al een aantal jaar soms last van hartritmestoornissen", vertelt Polman op de website van haar team. "Meestal gaat dat vanzelf over, maar nu niet."

Het boegbeeld van het Nederlands team ging per ambulance naar het ziekenhuis in Viborg en is daar dinsdag nog steeds. "Alles gaat momenteel goed. Ik wacht nu op de resultaten. Hopelijk kan ik snel naar huis."

Volgens directeur Per Kristiansen van Esbjerg heeft de 23-jarige Arnhemse, ondanks haar hartritmestoornissen, na onderzoek groen licht gekregen om topsport te blijven bedrijven. "We willen echter geen enkel risico nemen en volgen alle medische instructies", aldus Per Kristiansen. "Hopelijk is Estavana snel weer opgeknapt."

OKT

Het is nog onduidelijk wat de ziekenhuisopname van Polman betekent voor haar deelname aan het Olympisch Kwalificatietoernooi (OKT), dat van 17 tot en met 20 maart gehouden wordt in het Franse Metz.

Om zich te plaatsen voor Rio de Janeiro moet Nederland daar bij de eerste twee eindigen in een poule met Frankrijk, Tunesië en Japan.

De Nederlandse handbalsters wisten zich nog nooit te plaatsen voor de Spelen. In december pakte Oranje op het WK in het Deense Herning zilver. In de finale werd verloren van Noorwegen, dat al zeker is van een plek op de Spelen.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Estavana aan!