Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Handbalselectie voor OKT en EK-kwalificatie bekend

Handbalselectie voor OKT en EK-kwalificatie bekend

RoadToRio

Cheer!

OOSTERBEEK - Handbalbondscoach Henk Groener heeft de selectie bekendgemaakt die gaat strijden in de EK-kwalificatieduels tegen Spanje en op het Olympisch Kwalificatietoernooi in Metz. Ten opzichte van het team dat de zilveren medaille won bij het WK in december zijn keepster Annick Lipman (Vipers Kristiansand, NOR) en rechterhoek Ailly Luciano (Metz Handball, FRA) toegevoegd. Linkerhoek Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach, GER), die als invalster wel enkele wedstrijden actief was op het WK, is één van de reservespeelsters.

Deel dit artikel op social media

Alle achttien speelsters verzamelen op maandag 7 maart in het NH Naarden, vanwaar getraind wordt in het Topsportcentrum Almere. Vanuit deze selectie zullen 16 speelsters geselecteerd worden voor het EK-kwalificatieduel Nederland – Spanje op woensdag 9 maart om 19.00 uur in Almere. Vervolgens zal bekend worden welke speelsters er mee gaan naar Spanje. Het uitduel wordt gespeeld op zaterdag 12 maart om 13.00 uur in Valladolid.

Op maandag 14 maart reist vervolgens de hele selectie aan op Papendal. Hier wordt getraind en op woensdagochtend reizen per bus zestien speelsters plus de begeleiding naar Metz voor het Olympisch Kwalificatie Toernooi. Hier spelen de Oranjedames op vrijdag tegen Frankrijk, zaterdag tegen Japan en zondag tegen Tunesië. De eerste twee teams uit deze poule plaatsen zich voor de Olympische Spelen. Dan weten we of de Handbaldames deze zomer mogen schitteren in Rio.

Samenstelling selectie:
Doel:
Marieke van der Wal - HV Virto/Quintus (NED) Tess Wester - SG BBM Bietigheim (GER) Annick Lipman - Vipers Kristiansand (NOR)

Veld:
Jessy Kramer - Vipers Kristiansand (NOR) Laura van der Heijden - Team Esbjerg (DEN) Debbie Bont - København Håndbold (DEN) Lois Abbingh - HCM Baia Mare (ROU) Sanne van Olphen - Toulon Saint Cyr Var Handball (FRA) Ailly Luciano - Metz Handball (FRA) Danick Snelder - Thüringer HC (GER) Lynn Knippenborg - Vipers Kristiansand (NOR) Yvette Broch - Győri Audi ETO KC (HUN) Nycke Groot - Győri Audi ETO KC (HUN) Kelly Dulfer - VfL Oldenburg (GER) Michelle Goos - Succes Schoonmaak/VOC Amsterdam (NED) Martine Smeets - SG BBM Bietigheim (GER) Angela Malestein - SG BBM Bietigheim (GER) Estavana Polman - Team Esbjerg (DEN) Reserves: Sanne Hoekstra (HSG Bensheim Auerbach, GER), Anouk van de Wiel (Thüringen HC, GER), Esther Schop (Nantes Loire Atlantique, FRA), Myrthe Schoenaker (Füchse Berlin, GER), Inger Smits (VfL Oldenburg, GER), Maxime Struijs (Frisch Auf Göppingen, GER), Isabelle Jongenelen (Nantes Loire Atlantique, FRA)

Leiding/begeleiding:
Henk Groener - Bondscoach Peter Portengen - Assistent trainer Debbie Klijn - Assistent trainer Jelle Heisen - Fysiotherapeut Carla van Dijk - Teammanager

Programma EK-kwalificatieduels:
Woensdag 9 maart om 19.00 uur in Topsportcentrum Almere: Nederland – Spanje
Zaterdag 12 maart om 13.00 uur in Valladolid: Spanje – Nederland

Programma Olympisch Kwalificatie Toernooi in Metz:
Vrijdag 18 maart 2016: 17.45 uur Japan-Tunesië 20.00 uur Frankrijk-Nederland
Zaterdag 19 maart 2016: 16.45 uur Japan-Nederland 19.00 uur Frankrijk-Tunesië
Zondag 20 maart 2016: 15.15 uur Tunesië-Nederland 17.30 uur Frankrijk-Japan

De wedstrijden worden gespeeld in Les Arênes de Metz, 5 Avenue Louis le Debonnaire, F-57000 Metz. Op dit moment is er nog geen verdere informatie over het moment dat de kaartverkoop voor het OKT open gaat.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Ally, Esther, Sanne, Isabelle, Sanne, Marieke, Tess, Yvette, Lois, Anouk, Angela, Henk, Nycke, Martine, Danick, Annick, Inger, Lynn, Debbie, Michelle, Kelly, Laura, Jessy, Estavana en Maxime aan!