Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Haase verliest in twee sets van Simon op ABN Amro-toernooi

Haase verliest in twee sets van Simon op ABN Amro-toernooi

RoadToRio

Cheer!

ROTTERDAM - Robin Haase is er woensdag voor de zesde keer op rij niet in geslaagd de tweede ronde te bereiken van het ABN Amro-toernooi in Rotterdam.

Deel dit artikel op social media

De 28-jarige Hagenaar moest in twee sets zijn meerdere erkennen in de als derde geplaatste Fransman Gilles Simon: 7-6 (5) en 6-1.

Haase begon onwennig aan het duel in Ahoy en moest zijn eerste opslagbeurt inleveren. De mondiale nummer 63 herpakte zich echter snel. Dankzij twee winners met zijn forehand herstelde hij die achterstand direct.

Twee games later maakte Haase het de 31-jarige Fransman opnieuw moeilijk in zijn servicegame. Hij dicteerde de rally’s en dwong Simon tot fouten, waardoor de Hagenaar opnieuw een break wist te plaatsen en op 3-1 kwam.

Haase behield die voorsprong tot 5-3, maar miste een kans om de set te winnen en leverde uiteindelijk weer zijn opslagbeurt in. In de tie-break kon Haase niet meer zijn hoge niveau laten zien van eerder in de partij. Simon, nummer 15 van de wereld, profiteerde van zijn fouten en pakte de set met 7-5.

Mentaal geknakt

Haase leek mentaal geknakt door het setverlies en leverde direct weer zijn opslagbeurt in. Simon, die steeds beter ging spelen, verloor daarna nog slechts één game. Hij benutte na ruim anderhalf uur spelen zijn tweede wedstrijdpunt: 6-1.

Door de uitschakeling van Haase liggen alle Nederlanders uit het toernooi in Rotterdam. Thiemo de Bakker verloor maandag van de Kroaat Borna Coric.

Simon treft donderdag in de tweede ronde Alexander Zverev. Het 18-jarige talent uit Duitsland rekende in twee sets af met Vasek Pospisil uit Canada.

Haase ging ook bij zijn laatste vijf deelnames aan het ABN Amro-toernooi in de eerste ronde onderuit. De Nederlander reikte in 2008 tot de kwartfinales.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Robin aan!