Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Goede start De Geus op eerste dag WK RS:X

Goede start De Geus op eerste dag WK RS:X

RoadToRio

Cheer!

EILAT - Lilian de Geus is het wereldkampioenschap RS:X in het Israelische Eilat sterk begonnen. De 22-jarige surfster van Team Delta Lloyd zeilde naar een derde plek en naar de winst op deze eerste dag van het WK. Bij de mannen werd Dorian van Rijsselberghe zesde en Kiran Badloe tiende in de enige race van de dag.

De olympisch kampioen kon door de grillige weersomstandigheden in Israël slechts één keer in actie komen. De Texelaar leek als tweede te gaan finishen tot een dramatische windshift vlak voor de finish roet in het eten gooide. Ineens kwam het hele veld van achteren opzetten met meer wind. Veel surfers kwamen tegelijkertijd over de finish varen. Als gevolg daarvan was er bij de organisatie onduidelijkheid over de finishvolgorde. Het wedstrijdcomite gaf Van Rijsselberge eerst een DNC (Did Not Compete) later werd dit gecorriceerd tot een zesde plaats voor de Texelaar. Van Rijsselberghe: "Het was echt vlak voor de finish dat ik die tweede plaarts kwijt raakte. Dus het voelt een beetje zuur dat ik niet tweede ben geworden. Maar een zesde plaats is een prima begin."
 
Het optreden van landgenoot Kiran Badloe bleef net als voor alle deelnemers ook beperkt tot een manche. Daarin eindigde hij als tiende. Van Rijsselberge zijn trainingspartner was duidelijk en kort in zijn reactie na afloop. "Een goed begin is het halve werk maar het is pas de helft".

De vrouwen konden op de eerste WK-dag wel twee races afwerken. Lilian de Geus maakte een prima indruk. Ze eindigde als derde en eerste, goed voor de tweede plaats in het klassement met vier punten. Een opgetogen De Geus liet het volgende weten: "Het waren echt heel lastige omstandigheden maar ik ben er goed mee om gegaan. Ik ben blijven focussen, anticiperen op wat ik zag en lekker blijven surfen. Ik heb me niet gek laten maken en dan word ik derde en eerste. Ik ben echt heel blij met deze start. Deze eerste dag is alvast binnen."

De Poolse Zofia Noceti Klepacka gaat na twee races aan de leiding met drie punten.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Dorian, Lilian en Kiran aan!