Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Geen nieuwe Rio-limieten op eerste avond Grand Prix

Geen nieuwe Rio-limieten op eerste avond Grand Prix

Paralympisch RoadToRio

Cheer!

DEN HAAG – De Nederlandse paralympische zwemmers hebben op de eerste dag van de The Hague Grand Prix geen nieuwe limieten voor de Paralympische Spelen op de klokken gebracht. In totaal negentien zwemmers hebben tot nu toe voldaan aan de limieten voor Rio 2016.

Deel dit artikel op social media

Lisette Teunissen (handicapklasse S4) toonde zich in het Haagse Hofbad opnieuw een klasse apart op de 50 meter rugslag. De regerend Europees, paralympisch en wereldkampioene bleef onder de limiettijd voor Rio 2016. Eerder deed ze dat ook al tijdens de wereldkampioenschappen van vorig jaar in Glasgow en de Swim Cup in Amsterdam. De 50 meter rugslag is voor de 30-jarige wereldrecordhoudster haar belangrijkste doel in Rio de Janeiro.


Limiettijden

Ook Liesette Bruinsma (S11) en Chantalle Zijderveld (S10) zwommen onder de limiettijd voor Rio 2016. Op de 50 meter vrije slag hadden zij ook eerder al voldaan aan de kwalificatie-eisen. 

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Lisette en Chantalle aan!