Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste titel Middelkoop/Koolhof in Sofia

Eerste titel Middelkoop/Koolhof in Sofia

RoadToRio

Cheer!

Matwe Middelkoop (foto) en Wesley Koolhof hebben in de Bulgaarse hoofdstad Sofia hun eerste finale op de ATP-tour in winst omgezet. De Oostenrijker Philipp Oswald en de Canadees Adil Shamasdin werden met 5-7, 7-6 (9) en 10-6 verslagen.

Deel dit artikel op social media

In de eerste set sloegen Oswald en Shamasdin in de slotfase toe. Beide partijen hadden twee breakpoints verspeeld voordat Oswald en Shamasdin hun derde kans pakten. Het duo leek op weg naar een 'straight sets'-zege, maar onze landgenoten maakten een break achterstand goed in set twee.

In de tiebreak waren er setpunten voor Middelkoop/Koolhof en wedstrijdpunten voor Oswald/Shamasdin. Onze landgenoten wonnen de tiebreak uiteindelijk met 11-9 en trokken ook in de supertiebreak (de derde set) aan het langste eind, met 10-6.

Middelkoop en Koolhof, die als derde waren geplaatst,  versloegen in de halve finales twee andere Nederlanders, Robin Haase en Thiemo de Bakker. 

Middelkoop en Koolhof maken als duo een geweldige ontwikkeling door. Ze vormen pas sinds vorig jaar een koppel en vanaf het eerste moment is de samenwerking een hit. In 2015 maakten ze nog vooral furore op de Challengertour en eindigden ze ruimschoots in de top honderd van de wereldranglijst voor dubbelspelers. Op de ATP-tour blijken ze ook weinig aanpassingstijd nodig te hebben.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig aan!