Functionele cookies: Wij plaatsen functionele cookies om deze website naar behoren te laten functioneren en analytische cookies waarmee wij het gebruik van de website kunnen meten. Deze cookies gebruiken geen persoonsgegevens.


Ik wil gepersonaliseerde informatie: Hiermee ontvang je gepersonaliseerde informatie op onze website die wordt afgestemd op je internetgedrag. Ook kunnen we nieuwsbrieven beter afstemmen op jouw voorkeuren.


Eén momentje voor een bewuste keuze…

Ga voor meer informatie naar onze cookieverklaring en privacyverklaring.

Eerste test mountainbiker Van der Poel geslaagd

Eerste test mountainbiker Van der Poel geslaagd

RoadToRio

Cheer!

CYPRUS - Mathieu van der Poel is zondag als derde geëindigd in de vierde en laatste etappe van Afxentia 2016, het eerste deel van de Cyprus Sunshine Cup. De Nederlandse veldrijder die op Cyprus debuteerde als mountainbiker, moest na een race over 29,5 kilometer 48 seconden toegeven op de Italiaanse winnaar Marco Aurelio Fontana.

Deel dit artikel op social media

Van der Poel moest zondag een inhaalwedstrijd rijden, omdat hij in de eerste ronde werd gehinderd door een renner die bijna ten val kwam.

In het algemeen klassement werd Van der Poel vierde, onder meer door een etappeoverwinning op vrijdag. De eindzege was voor de Zwitser Fabian Giger. Rudi van Houts finishte zondag in de laatste etappe als negende en werd in het algemeen klassement zevende.

Rustperiode

Van der Poel wil als mountainbiker naar de Olympische Spelen en probeert de komende periode zoveel mogelijk UCI-punten te verzamelen. Met zijn uitstekende debuut verbaasde hij zichzelf. "Ik had nooit verwacht dat ik dit al zou presteren in een toch wel sterk deelnemersveld."

Hij gaat zich nu voorbereiden op de eerste wereldbekerwedstrijd, eind april in het Australische Cairns. "Mijn crossseizoen was misschien niet erg lang, maar wel intensief", aldus Van der Poel.

Deel dit artikel op social media

Je vraag wordt verwerkt. Een momentje geduld..

Moedig Mathieu en Rudi aan!